Längdskidor och segling

Jag är äntligen inte sjuk längre, skönt. I torsdags var det semsteröppning med segelklubben och sen gratis öl och pizza på kroa. De hade ett informationsmöte på norska först, jag fick koncentrera mig för att fatta allt. Segelklubben har nästan 100 medlemmar och har medlemsaktiviteter ungefär varannan vecka. Verkar jättekul. I slutet av mars börjar seglingen också. De har massa olika kurser för nybörjare och båtförareksamen. Det behöver jag kanske inte vara med på men jag får låna båtarna när jag vill. Jag har bara träffat en i klubben som faktiskt kan segla, men alla är väldigt imponerade att jag seglar. Under våren är det ett antal tävlingar med regattalaget också. Ska bli superkul att börja segla igen. Träffade tre trevliga norska tjejer i klubben, Natalie, Tina och Silje. Igårkväll var jag och åt middag med dom hemma hos Natalie, det var kul. Och min norska börjar bli mycket bättre. Nu pratar jag en trevlig blandning haha.
I lördags testade jag längdskidåkning med Matt och Michel. Spännande, men jag är otroligt dålig. Ramlade ett antal gånger, särskillt när jag stod stilla. Väldigt svårt. Blev lite chockad i början när Michel tyckte vi skulle ta en rutt på tre timmar men det var inte så farligt. Fast vi åkte inte riktigt hela rutten utan gena över sjön tillbaka.
Nästa vecka ska jag presentera ett case på måndag, presentera ämnet på vår uppsats på tisdag och välja ämne i management på torsdag. Mycket skolarbete alltså. Sen fredagkväll bär det av till Köpenhamn, ska bli kul. Och helgen efter är det Hemsedal som gäller. Ska bli superkul.
Nu ska jag äta middag med ett gäng tyskar som inte kan särskillt bra engelska. Spännande, kanske får ta och lära mig tyska med.


Sjuk

Nu är jag sjuk. De senaste dagarna har jag i princip bara sovit och annars legat i sängen och tittat på vänner. Tack syrran för alla säsonger, skulle haft väldigt mycket tråkigare utan dom! Det är något som går bland utbytesstudenterna här, alla har feber och är förkylda. Hoppas på att bli bättre imorgon.
I måndags hade jag lektion på norska, gick faktiskt bra. Kan bero på att det som gicks igenom var otroligt lätt också. Hade också ett webprov som jag lyckades klara, men då kunde jag ju använda google translator.
Annars har det inte hänt så mycket, Hemsedal är spikat och det blir Uppsala sista helgen i februari. Omtenta, hurra! Så framöver kommer jag har mycket plugg att göra, hurra igen. Nej inte så jättekul. När jag känner mig lite bättre börjar hårdplugget.

Helg i Oslo

Har haft en riktigt trevlig helg här i Oslo. De som kom i torsdags kunde inte göra någonting åt toaletten, så en rörmockare fick komma på fredagen. Jag kom i alla fall iväg och kunde ta mig till SHNAS, Studenternes Hus. Det var supermycket folk där, och bara BI studenter. Var kul, men man var tvungen att ha ett speciellt SHNAS-kort för att kunna köpa öl, och jag fattade aldrig hur man fixade ett sånt. Nästa vecka kanske.. Var i skolan i fredags en stund, och det var helt tomt. Torsdag är festdagen här, i riktig Stocken-anda. På fredagen hängde jag och Sarah här i Bjölsen, vi skulle på en födelsedagsfest men fick inte tag på någon som visste vilket hus vi skulle till. Det slutade med att vi åkte ner på stan och mötte upp ett gäng italienska killar på en bar istället.
Igår var jag också ute på en bar med lite folk från InSAs styrelse. Dom är supertrevliga, Tim, en tysk kille tog med mig och Andrea upp till Holmenkollen och tittade på utsikten där idag, och åt vad som skulle vara världens bästa äppelkaka. Tyvärr var den inte så jättegod.
Nu ska jag springa iväg till Vicki som bjuder på middag ikväll!

Norrmän är knasiga

Har haft ett par riktigt dåliga dagar nu. Allt går emot mig. I tisdags var det filmkväll med InSA, det var trevligt. Vi såg Inglorius Basterds, fast alla redan hade sett den. satt tillsammans med några franska killar som tyckte det var kul att översätta all franska till mig. Lite irriterande kanske. I onsdags bytte jag till min norska statistikklass, börjar på måndag så får väl se hur det är. Den engelsktalande läraren sa att jag kunde maila honom om jag hade problem att fatta i alla fall. Sen när jag kom hem och spolade min toalett så ville den aldrig sluta. Ringde till husvärden och frågade varför, och svaret var att den var kopplad till lysröret i lampan, och det betydde att lampan var på väg att sluta funka. Försökte då ta ur lysröret men hade bara sönder saker på lampan då. Så fick vänja mig vi det här mysiga ljudet...
Idag var jag i skolan på en otroligt tråkig lektion i Scandinavian Management. Efter skolan gick jag till Storo köpcenter och skulle köpa ett nytt lysrör då, det började med att jag inte hittade ingången till köpcentret, tydligen var man tvungen att gå in genom parkeringsgaraget. Väl inne på Clas Ohlson fanns inte rätt men killen i kundtjänst gav mig en annan han sa att skulle funka. Efteråt kom jag inte ut ur köpcentret, de hade skyltar överällt men ingenstans stod det var man var... Ner på stan och köpa busskort, men när jag kom till Traffikanten så var fotoautomaten trasig. Fick gå iväg till en annan och komma tillbaka till en jättelång kö. När jag väl kom hem fungerade såklart inte lysröret, så jag åkte tillbaka till Storo och fick prata med en trevlig norrman vid namn Snorre. Kul namn. Han fixade rätt åt mig och jag åkte hem och bytte. Det funkade i sådär två minuter. Så nu kommer en rörmockare hit innan nio. Lite trist eftersom jag var bjuden på middag i Kringsjå. Istället får jag sitta här och vänta på honom. Jippie. Kanske möter upp med de andra på Studenternes Hus senare ikväll, om jag är på lite bättre humör. Hoppas imorgon blir en trevligare dag.

Tillbaka i Oslo

I söndags kom jag tillbaka till Oslo. Efter sju timmar på ett tåg var det rakt hem och städa för jag hade bjudit över lite kompisar. Vad jag inte visste var att när man bjuder några utbytesstudenter så kommer alla. Men vi hade väldigt trevligt här, ca 30 pers som trängdes i mitt kök. Kvällen fortsatte på Blå, en superhäftig klubb i Grunnelukka. Det var liveband som spelade och en ganska lugn kväll men vi hade trevligt ändå. och sen igår var det tillbaka till skolan igen. Verkar inte ha missat så mycket skolarbete i alla fall.
Idag så tänkte jag köpa ett busskort, tog mig ner på centralen men man tvungen att ha studentkortet från skolan, vilket jag inte hade. Så fick åka hem igen, nytt försök imorgon. Är trött på att nojja om kontrolanterna ska komma på tunnebanan och hoppa av så fort dom kommer. Jag gick också för att kolla in trimrummet här på bjölsen. Det var inte så imponerande, två träningscyklar och en roddmaskin. Kanske får ta och gå med i gymmet på skolan ändå.
Ikväll kommer Diana, Vicki och Sarah hit och planerar vår Köpenhamnkryssning som vi försöker annordna för våra kompisar. Ska bli kul i alla fall. Verkar lite som Finlandskryssningar fast vi ska stanna en eller två nätter i Köpenhamn med. Sen ska vi iväg på InSA movie night. Vet inte riktigt vad det är men verkar vara filmkväll för internationella studenter. Säkert trevligt.
De har flyttat min statistikklass så den krockar med International Marketing. Lite jobbigt. Nu får jag välja om jag vill byta en av de två eller läsa statistik på norska. Måste bestämma mig imorgon. Har köpt båda böckerna också, det suger. Finns inte så mycket jag kan byta till utom Direct marketing, men den tentan krockar med statistiktentan. Lutar lite åt norsk statistik. Några tips?

Uppsalavecka

Den här veckan har varit riktigt ointressant, jag har nämligen varit i Uppsala och skrivit tentor. Hoppas det gick bra i alla fall för jag har missat en massa roligheter. Men imorgon bär det av mot Oslo igen i alla fall. Ska bli kul.
det har inte hänt så mycket här utom en massa hejdå till folk som åker. Lite snack om Berlinresan över påsk och så.
Jag hoppas min nästa vecka blir roligare, uppdaterar då istället!

Börjar komma igång

Nu börjar man komma in i livet i Norge. Det mesta är rätt likt hemma men blev lite snopen när jag skulle handla middag idag och alla affärer var stängda. Tydligen har inget öppet på söndagar. Och man får inte köpa öl efter åtta, sex på lördagar. Det är lite knasigt. Tunnelbanan slutar gå klockan tolv, även på helgen vilket också är lite konstigt.
Torsdag, fredag och lördag har det varit fester för alla utbytesstudenter. I torsdags var vi i en stor källare i Sogn och åkte sen till en bar nere i stan. Det var jättetrevligt. Men vi lyckades ta fel buss på vägen dit och hamnade någonstans i ett villaområde, fick gå av bussen och vänta på att den skulle komma tillbaka. 15 minuter i minus 20 grader, jippi! I fredags kom Sarah från USA hit och vi lagade middag tillsammans, sen åkte vi in till Oslo och gick gemensamt till Operan. Den var väldigt fin men det är så otroligt kallt ute! Sedan gick alla till en liten trång karaokebar. Jag och Sarah gick med några andra utbytesstudenter till en lägenhetsfest istället ett tag och kom tillbaka till baren när alla skulle gå, klockan elva. Alla andra åkte vidare på en fest i Kringsjå, långt utanför Oslo men jag åkte hem. I lördags besökte jag Kringsjå för första gången, liknade Flogsta väldigt mycket. Är glad att jag bor här det var riktigt äckligt där. Efter festen i kringsjå åkte vi vidare till en klubb inne i stan. Jag blev presenterad för killen som har hand om segelklubben här, den verkar kul, ska definitivt gå med. På dagarna har jag inte gjort så mycket mer än att plugga. På tisdag klockan halv sju bär det av till Sverige, hoppas inte alla här glömmer bort mig!
Imorgon har jag min första lektion i Branding. Ska bli spännande. Måste också gå och välja ett nytt ämne eftersom en av mina kurser har blivit inställd. Och försöka få mitt norska telefonnummer att funka. Får gå tillbaka till affären jag köpte det och fråga.


Tredje dagen i Oslo

Eftersom Carro skaffade en blogg blev jag avundsjuk och ville också skaffa en!
Nu har jag varit i Oslo i tre dagar. Jag kom i måndags kväll och det första som hände var att jag inte hade fått någon nyckel till min korridor. Jättekul, lyckades till slut komma in i alla fall och fick sova. I tisdags hade vi välkomstmöte i skolan. Vi är över 150 utbytesstudenter som går på BI. Vi fick en rundtur, skolan är grymt häftig verkligen! Det märks att det är en privatskola, allt är mycket snyggare än hemma. Och så fick jag min nyckel så jag kan gå in och ut när jag vill, inte bara när andra också går.
Jag bor i en liten korridor med fyra andra tjejer. Tjejen bredvid mig är tyska och pluggar också på BI. Hon är jättetrevlig. Studentbyn vi bor i ligger bara några minuter från skolan. Alla andra åker buss men jag är för snål och går. Men jag är lite mer van vid kylan än vissa andra, tycker synd om tjejen från Mexico som aldrig hade sett snö förut! Vi har en ICA Maxi på området också. Där känner jag mig hemma för dom har massa svenska produkter också.
Igår började lektionerna. Föreläsningarna är samma tid och dag varje vecka, och man verkar inte va så många i klasserna. Min första lektion var vi ca 20 på och min andra var vi ca 30. Där var jag ända utbytesstudenten med massa norrmän. Men lektionerna är fortfarande på engelska. Nu är jag ledig torsdag och fredag och har min nästa föreläsning på måndag. Efter skolan igår lagade jag middag med Andrea, min tyska kompis och sen åkte vi och spelade bowling med alla internationella på Hard Rock Café. Vi spelade virtuell bowling vilket var sjukt konstigt, man kastade klotet en liten bit sen fortsatte det in i en tv-skärm där käglorna stod. Jag fattade ingenting i början och trodde att käglorna stod tre meter bort där skärmen stod, och tyckte att det var fel på datorn för mitt klot hamnade ju inte alls i rännan. Sen skrattade alla åt mig...
Det är jättemycket kineser och fransmän här, de pratar med kinesiska och franska med varandra men har träffat ett par trevliga och ikväll så blev jag och min amerikanska kompis bjudna på fest hon en belgisk kille så då kanske vi får träffa ännu fler. Jag har också blivit övertalad att gå med i segelföreningen. Jag var inte så svårövertalad. Måste bara bli lite varmare innan vi kan sticka ut och köra. Segelföreningen är för alla som kan och inte kan men de har också ett regattalag. Så där skulle jag få vara med. Blir spännande.
Nu ska jag försöka få mitt norska telefonnummer att funka. Har fått sms men kan inte ringa till, från eller smsa från det. Konstigt.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0