Ekonomikum!

Japp, nu kommer en update från ett heltomt ekonomikum! Fredagsmorgon efter Stor-Stocken så är det ju inte direkt överfyllt här. Sitter tre andra personer i A-korridoren. Men rätt skönt och lugnt i alla fall.
Igår kom jag tillbaka till Uppsala, kom till skolan runt tio-tiden efter att ha varit uppe i fem timmar. Hade inte riktigt förvarnat om min hemkomst heller, så träffade vissa lite förvånade kompisar. På eftermiddagen hann jag med en fika med Emma, Sofia och Maria. Hur länge sen var inte det? Någon gång i gymnasiet vi fyra träffades sist. Alla tjejerna har i alla fall börjat plugga och Emma har flyttat hemifrån. Hennes pappa var lite lagom förvirrad när jag ringde och frågade efter henne hemma. Idag blir det plugg, kanske träffa Cattis ett tag om hon kan och sen tenta imorgon klockan nio, håll tummarna! Sen ska jag bränna pengar på eftermiddagen och köpa allt som är svindyrt i norge.

Sämst på att uppdatera

Japp, det är jag. Skyller ifrån mig på min otroliga seriositet på sista tiden. Mycket tid ägnas åt skolarbete! Men BIs bibilotek är i alla fall superbra. I fredags var jag i alla fall och åkte skidor i Norefjell som ligger ca 1,5 timmar norr om Oslo. Backarna ver helt tomma och superlånga. Upp och ner en gång men bara sittliften tog en halvtimme och när man var uppe på toppen tog det en timme. Superhärligt men benen var rätt slut efter dagen. På kvällen hade en korridorare fest så jag stack över till Max i huset bredvid och kollade på när Sverige slog vitryssland. Trevligt. Har också hunnit med att vara på en födelsedagsfest med Hollywood tema. Man skulle klä ut sig till någon i en film eller TV serie och jag och och mina kompisar var karaktärer ur Gossip Girl, insåg hur mycket passande kläder jag hade. tyvärr kände ingen igen mig som Blair, i sydeuropa hade tydligen ingen sett Gossip Girl. Amerikanerna fattade i alla fall. Nu ska jag upp två våningar på fest, tänkte göra en snabbvisit. Största anledningen att jag går är att killen som har festen har lånat min miniräknare och jag saknar den. Sen ska jag ringa och gratta Olivia som fyller 21 idag!
På torsdag bär det av till Sverige, mitt flyg går 7.40 vilket betyder att jag måste lämna Bjölsen klockan 05.40. Jippie!

Hemsedal och mer plugg

Hær kommer ænnu en uppdatering från skolbiblioteket. Nu har jag varit i Hemsedal, som ska vara en av Norges bæsta skidorter. Det var super! Vi åkte från Oslo halv nio på fredagsmorgonen norrut i landet. Efter cirka fyra timmars sømn stannade vi i en liten ort som hette Gol och handlade billig mat. Gol såg ut som en typisk by på væg upp til Sælen, men før de andra utbytesstudenterna var det superhæftigt. Vi såg två damer med sparkar och Sarah frågade mig om det var snørullatorer. Jag førsøkte førklara før alla vad en spark var till før men tror inte riktigt jag fick fram mitt budskap. Blev ungefær: Istællet før att cykla i snøn.
Framme i Hemsedal checkade vi in i våra stugor, som var mer som ett lægenhetshotell. Alla BI elever bodde i alla fall på rad så det var kul. Jag bodde med ett gæng kanadensare och två tjecker jag aldrig sett førrut. Våra liftkort ræckte från sex så innan skidåkningen børjade hade vi lite Winter Games. Vi blev uppdelade i lag men eftersom jag ær ensam svensk hamnade jag i spanska laget. Vi tævlade i snøgubbsbygge, pulkarace och snøbollskastning. Mitt lag førlorade. Mellan sex och nio var det skidåkning som gællde. Alla backar var inte upplysta men det var vældigt tomt och inga køer. Førsta åker krashade jag lite och har ett stort blåmærke, men det blev bættre åkning med tiden. På fredagskvællen testade vi på Hemsedals nattklubb, som såg ut som en kyrka. Lørdag och søndag blev det intensiv skidåkning, grymt bra och långa backar. Den høgsta toppen var 1500 meter och man kunde åka ænda ner till botten dærifrån. Hærligt! Ville inte åka hem nær liftarna stængde i søndags.
Nu ær jag tillbaka i Oslo och plugga før fullt. Børjar førstå makron rætt bra nu och førsøker samtidigt hinna med allt som hænder i skolan hær. Hade Statistikkprov igår som jag klarade i alla fall, och ska skriva ett par sidor i vår Product Management uppsats imorgon. Min uppsats i Scandinavian Management har vi skjutit upp i alla fall, Gerrit som jag skriver med var hemma i Tyskland på Carneval i helgen och brøt benet. Så han får inte komma tillbaka hit på ca två veckor. Tycker vældigt synd om honom.
Alla från central och syd-europa har snackat massa om att det ær Carneval den hær helgen, vad ær det egentligen? Kanske något man ska børja fira. Større utklædnadsparty æn Halloween sæger dom.
Nu ska jag plugga igen, Skattepolitik here I come!

Om jag stavar som en kråka beror det på att jag trænar norska før fullt och dom stavar som små barn. Genom heter gjennom! Och situasjon! Haha


Plugga, plugga, plugga

Nu blev jag utslængd från skolbiblioteket. Den stængde. Ska træffa mina kompisar om en halvtimme hær utanfør før att åka på fødelsedagsfest. Blir nog ett snabbt besøk før mig, ær trøtt efter 10 timmar i bibblan. Det ær maskerad. Jag har så mycket maskeradoutfits med mig ju!
Tænkte vara skidåkare, ha mina skidglasøgon och møssa. Får bli bra. Imorgon børjar vårat talkpartner program, då lær man varandra ett språk. Jag ska læra några tyskar svenska, ska bli spænnande. Och sen Hemsedal på fredag. Skønt att vara ute lite, har vart superfint væder och jag hænger bara i bibblan alltid.
Ha de bra! Som alla norrmæn sæger

Køpenhamn helg!

Nu ær jag tillbaka från en helg i Køpenhamn. Vældigt intensivt men kul. Vi læmnade Oslo i torsdags kvæll och børjade med en buffe på båten. Restaurangen hette 7 Seas och hade massa fisk och skaldjur. Ingen utom jag visste hur man åt skaldjur och tyckte jag var otroligt konstig. Jag tyckte de var konstiga som inte uppskattade så god mat! På kvællen testade vi alla båtens nattklubbar vilket var kul, har aldrig vart på kryssning førrut.
Vi kom fram till Køpenhamn på førmiddagen och tog en buss in till stan. Bussen stannade i Nyhavn, ca 2 kilometer från vårat hostel. 2 kilometer ær ingenting tyckte jag men amerikaner ær inte vara att gå runt (de åker ju bil øverallt) så vi tog en buss till centralen som ændå var en kilometer från hostelet. På eftermiddagen tog vi en tur runt centrala Køpenhamn. På kvællen kom Baltzar, en seglare från Malmø som jobbar i Køpenhamn och hælsade på mig och vi spenderade kvællen i baren på hostelet.
På lørdagsmorgonen ville alla se allt vad Køpenhamn hade att erbjuda men eftersom vi hade en dusch på 10 pers och folk var lite otåliga delade vi upp oss i gruppen. De europeiska gruppen bestod av mig, Emile från Belgien och Gerrit från Tyskland. Jag skulle visa dem runt Køpenhamn, otur att jag inte kan någonting. Men vi lyckades ta oss runt stan och se Lille Havsfruen, inte så superspænnande, slottet, Nyhavn, lite kyrkor och Christiania. Vi gick också på Guinnes World Records museum, det var rætt spænnande. Vi kom fram till att europeisk och amerikansk kultur var rætt olika på sættet att de ær supersnåla! En tjej påminde henne flera gånger att jag var skyldig henne fyra kronor. Let it go! tyckte vi. Jag hade inte så mycket mynt på mig...
På kvællen var vi på kinesisk restaurang och jag insåg att en av mina kompisar var kines. Trodde bara han hade kinesiskt utseende. Han kunde i alla fall flytande kinesiska, coolt! Senare på kvællen tappade jag och Gerrit bort resten av gruppen, de snåla amerikanerna tyckte det var så dyrt att svara i telefon att vi aldrig hittade dom igen och hængde ænnu en kvæll på hostelbaren. På søndagen var det hemfær och vi provade på spadelen av færjan.

Nu ær jag tillbaka i Oslo och pluggar som en galning. Jag sitter i skolans bibliotek (som inte har svenska bokstæver, øæøæøæøæ) och førsøker plugga men Uppsala Universitets hemsida hængde upp sig och min rækneøvning førsvann. Ikvæll ska jag på bedriftspresentation hos Shibstedt som har grymma traineeprogram och Summer Internships før svenska och norska studenter. Pratade lite med en tjej dær tidigare och funderar på att søka det. Och man får gratis middag. Nu ska jag starta om datorn och se om min rækneøvning vill komma tillbaka, ska ladda upp lite bilder någon dag nær jag ær hemma.


Jag glömde..

Förra inlägget hette snöstorm i mitt rum, vilket jag just hade. Var och tvättade i våran dyra (20 kr per maskin!) och komplicerade tvättstuga och tänkte, jag kanske borde vädra. Smart Sara när det är snöstorm ute. Nu snöar det här inne med.

Snöstorm i mitt rum

Imorgon åker jag till Köpenhamn!!! Ska på kryssning, nån stor båt med pooler, restauranger, shopping och nattklubbar. Ska bli superkul!
De senaste dagarna har varit ganska mycket plugg. Presentation i Market Planning och webprov i Statistikken igår och Så disskution och gruppindelning i International Marketing idag. Och så har jag ju makron som hänger över mig. En månad kvar till den och jag är redan stressad. Fick boken på post hemifrån idag så kan inte ens skylla på att jag inte har den längre.
Tre av mina kurser går helt ut på uppsatser och case. Vi får bilda våra egna grupper och jag har försökt hitta folk som kan stava på engelska (vilket jag inte kan). Har gått bra och är med kanadensare, australienare och tyskar i alla grupper. Ska bli kul att komma igång lite mer med det, har känts lite för segt i skolan hittills.

I söndags åt jag middag med Andrea och hennes kompisar från Munchen. Trevligt. När jag senare skulle gå ut med soporna låste jag ute mig och kom inte in igen, inte lika trevligt. Utan telefon och i sandaler i snön. Jättekul. Kastade snöbollar på Sarahs fönster tills hon släppte in mig. Klockan halv tre kom Andrea och killarna hem.
Sen i måndags fick jag middag av Sarah, riktigt amerikanskt. Massa ost och sås. Rätt gott men äckligt mycket ost på allt samtidigt. Annars har jag hunnit med att börja gymma, vi har ett superfint gym i skolan och var och shoppade lite idag. Superrea på Bianco, kom hem med ett par fina skor för 100 NOK. Dom ska användas på båten imorgon!

Igår bokade jag in Yatch Week 2010, vecka 34 vi ses där? Jag är grymt taggad, nu kan jag skaffa ett tråkigt jobb resten av sommaren. Nu är det sovdags, skriver efter Köpenhamn!


RSS 2.0